Πιέσεις ελαστικών

 

Είναι σημαντικό να ελέγχετε την πίεση αέρα των ελαστικών σας, συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας, με μετρητή πίεσης ελαστικών ακριβείας, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Με την σωστή ποσότητας πίεσης αέρα, τα ελαστικά σας διατηρούνται περισσότερο, εξοικονομούν καύσιμα, προσφέρουν καλύτερη οδική συμπεριφορά και αποφεύγονται τα ατυχήματα. Εάν αναλογιστείτε τις συνέπειες της αμέλειας διατήρησης σωστής πίεσης αέρα - λιγότερα χιλιόμετρα για τα καύσιμα, απώλεια στην διάρκεια ζωής των ελαστικών, κακή οδική συμπεριφορά (ακόμα κι απώλεια ελέγχου του οχήματος) και την πιθανή υπερφόρτωση του αυτοκινήτου - τότε η ανάγκη του τακτικού ελέγχου της πίεσης των ελαστικών γίνεται σαφέστερη.

Που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την πίεση αέρα;

Στην κολώνα της πόρτας του οχήματος, στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή στο πορτάκι του ρεζερβουάρ). Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες για την σωστή πίεση αέρα, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο των ελαστικών για βοήθεια.

Πως ελέγχεται η πίεση αέρα;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν την πίεση των ελαστικών απλά κοιτάζοντας το ελαστικό και κρίνοντας από την εμφάνιση των πλευρικών τοιχωμάτων. Ωστόσο, ο σωστός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών απαιτεί έναν μετρητή αέρα ακριβείας. Επισημαίνουμε ότι οι μετρητές αέρα στα πρατήρια καυσίμων μπορεί να παρουσιάζουν μεγάλη ανακρίβεια εξαιτίας της έκθεσής τους στις εξωτερικές συνθήκες.